Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Mayonezli İstakoz

(Mayonezli İstakoz nasıl yapılır)

Mayonezli İstakoz için kullanılan malzemeler :
2 adet canlı istakoz
15 bardak su
4 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 ölçü mayonez
2 adet haşlanmış patates
2 küçük haşlanmış havuç
3 adet kornişon
1-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz karabiber
1/2 limon

Tarifi :
Büyük bir tencereye su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Istakozları içine atarak haşlayın.
Istakozları sudan çıkartıp soğutun. Özel ıstakoz makası veya keskin bir bıçakla önce kıskaçları ve ayakları ayırın, sonra baş ve kuyruğa doğru keserek gövdesini iki parçaya ayırın. Etleri içinden çıkartın.

Hazırladığınız 1 tertip mayonezin yarısıyla küçük küp biçiminde doğradığınız sebzeleri karıştırın. Mayonezli salatayı uygun bir tabağa koyun ve üzerine de ıstakozları yerleştirin. Üzerini kalan mayonezle kapatın.

Istakozun üstünü ve kenarlarını zevkinize göre, katı pişmiş yumurta, domates, kırmızı turp, yeşil salata, kornişon gibi sebzelerin bir veya birkaçıyla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.