Ispanaklı İstiridye için kullanılan malzemeler :
20-25 adet istiridye
500 gr ıspanak
1 kahve fincanı beyaz şarap
3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
1 bardak taze krema
tuz
karabiber
Tarifi : İstiridyeleri ortalarından ikiye açıp, içsiz kabukları ayırın.
Ispanakların yapraklarını ayırıp yıkayın. Üstüne biraz tuz serperek kısık ateşte 7-8 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kıyın.
İstiridyeleri üst üste kapatarak bir kaba yerleştirin. Üzerine de şarabı döküp, daha önce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
Kıyılmış soğanları bir kaba alın. Fırından çıkardığınız istiridyelerin kabukları içindeki suyu ve tepsideki sosu soğanın içine boşaltıp kısık ateşte 3/ 4 bardak suyu kalana dek kaynatın. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber karıtırın.
İstiridyelerin üzerine bu karışımdan bölüştürüp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009