Midye Buğulama için kullanılan malzemeler :
2 kg küçük içli midye
3/ 4 bardak sek beyaz şarap
3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
1-2 defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1/ 2 bardak taze süt kremi
1/ 2 limon suyu
1/ 2 demet maydanoz
tuz-karabiber
Midyeleri alacak büyüklükte bir kaba, şarabı ve kıyılmış soğanı koyun ve kaynama durumuna getirin. Defne, kekik,biber ve yıkanmış midyeleri koyun ve üstü kapalı olarak 4-5 dk pişirin. Midyelerin kabukları açıldığı zaman el dayanacak sıcaklığa gelince, üst kabuklarını ayırıp atın ve servis tabaklarına sıralayın.
Unla yağı biraz kavurun. 2 bardak midye suyunu kaynatıp 1 bardak kalınca süt kremini ekleyin ve bu karışımı azar azar una katıp yedirin. Sonra da yumurta sarısı koyup ateşten indirin; limon suyunu ilave edin. Bu sosu midyelerin üzerine dağıtın. Fırının ızgara bölümüde biraz bırakın. Üstüne kıyılmış maydanoz serpin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009