Badem Soslu Midye için kullanılan malzemeler :
30 adet irice midye
2 diş sarmısak ( ezilmiş)
4 yemek kaşığı çekilmiş badem
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz-karabiber
Tarifi : Kabukları ve tüylü kısmı temizlenmiş midyeleri, fırçalayarak yıkayın.
Harlı ateşte kaynamakta olan suya atarak midye kabuklarının açılmasını bekleyin. Sonra da üst kabuklara döndürüp bükerek çıkartın. İçli midyeleri fırına koyabileceğiniz bir kaba sıralayın.
Çekilmiş badem, sarmısak, kıyılmış maydanoz, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber, limon suyu karışımını midyelerin üzerine bölüştürün. Sıcak fırına koyup iç kabarana kadar bırakın.
Midyeler soğumadan kızartılmış tost ekmeği ile servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009