Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilav

(Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilav nasıl yapılır)

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
nane

Tarifi :
Tencereye yağı koyup, şehriyeleri 2 dk. Pişirip bulguru ekleyin ve kavurun. Tuzu, baharatları, haşlanmış nohutları ilave edip sıcak su ekleyin ve tencere kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dk. Kadar pişirin. 10 dk. Süreyle demlenmeye bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.