Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sarma Rosto

(Sarma Rosto nasıl yapılır)

Sarma Rosto için kullanılan malzemeler :
1,5 kg koyun eti ( bir bütün kol)
2 adet yumurta
2 adet küçük boy havuç
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı yemeklik yağ
1 yemek kaşığı un
tuz, karabiber

Tarifi :
Kolun kemiğini çıkartıp, etin kalınca yerlerini pirzola demiriyle döverek inceltin.

Etin üzerine, tuz, karabiber serptikten sonra haşlanmış ve ikiye bölünmüş yumurtaları ve havucu yerleştirin. Eti silindir biçiminde sıkıca sararak bir sicimle bağlayın.

Dibi düz bir tencerede yağı eritin ve eti çevirerek kızartın. Tenceredeki yağı başka bir kaba aktarın. Etin yanına dört parçaya bölünmüş soğan ve havuç koyun. Yeterince sıcak su katıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.

Et suyunu çekince, sicimi keserek çıkartın. Bir parmak kalınlığında parçalara ayırıp servis tabağına yerleştirin.

Tencerede kalan yağlı suya bir kaşık un katın ve karıştırarak hafifçe kavurun. Bir bardak su koyun, boza kıvamına gelene dek kaynatın. Salçayı etin üzerine süzerek boşaltın. Eti patates püresi ve haşlanmış bezelye garnitürüyle ya da diğer sebzelerle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.