Ana Sayfa > Çorbalar > Güveçte Buğday Çorbası

(Güveçte Buğday Çorbası nasıl yapılır)

Güveçte Buğday Çorbası için kullanılan malzemeler :
6 su bardağı tavuk suyu(2-3 adet tavuk suyu tableti)
1 kahve fincanı buğday
1 kahve fincanı mısır
2 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 adet limon
biraz tavuk eti

Tarifi :
Buğday ve mısırı temizleyip bol suyun içine atın, ıslanıp şişene kadar bekletin. Derin bir tencerede 2 kaşık yağı eritin. Soğanı da ince ince doğrayıp tencereye koyup hafifçe pembeleştirin.6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup buğday ve mısırı ilave edin. Tavuk suyunuz yoksa tavuk suyu tabletini tabletin tarifindeki gibi hazırlayıp tavuk suyu elde edin. Tavuk etini içine didikleyip hepsini iyice pişirin.Limon suyu nu ilave edip servise edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.