Ana Sayfa > Tatlılar > Dondurmalı İrmik Helvası

(Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır)

Dondurmalı İrmik Helvası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzeri için fındık içi
iç dolgusu için vanilyalı yada maraş usulü dondurma

Tarifi :
Margarini ve sıvıyağı tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. İrmiğin rengi pembeden biraz daha koyu olmalı.

Diğer tarafta süt, su ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca kavrulmuş irmiği şerbetin üzerine dökün. Biraz karıştırıp irmiği ocaktan alın ve bir örtüye sarıp demlenmeye bırakın. Kaselerin dibine fındık içinden paylaştırın. Üzerlerine bir iki kaşık irmik helvası, helvanın üzerine 1 top dondurma koyun.

Son olarak yine kaseyi doldurana kadar irmik helvasını koyup, tatlı tabağına kaseye ters çevirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.