Ana Sayfa > Et Yemekleri > Dana Haşlama

(Dana Haşlama nasıl yapılır)

Dana Haşlama için kullanılan malzemeler :
1 kilo kemikli dana
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
5-6 adet patates
1 diş sarımsak
2-3 adet tane karabiber
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin

Tarifi :
Göğüs tarafindan aldığınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin.

Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.