Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Brüksel Lahanası

(Fırında Brüksel Lahanası nasıl yapılır)

Fırında Brüksel Lahanası için kullanılan malzemeler :
1/2 kg brüksel lahanası
1/2 kg süt
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi :
Brüksel lahanalarının fazla yapraklarını temizledikten sonra bir tenceyde kaynayan suyun içine tuz ilave ettikten sonra lahanaları atıp 5-10 dakika haşlanır. Bir tencerede margarin eritilir ve içine sarımsaklar doğranır. Sonra un ilave edilir ve kavrulunca içine süt ilave edilir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra sos kıvamına gelene kadar biraz pişirilir. Isıya dayanıklı bir kaba bir sıra haşlanmış brüksel lahalarından dizilir, üzerine kaşar peyniri serpilip sos dökülür. Kalan bürüksel lahanarı sosun üzerine dizilir tekrar kaşar peyniri rendesi ve sos dökülür. En üste kaşar rendesi serpilip kırmızı pul biber döküldükten sonra 200 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 02 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.