Ana Sayfa > Et Yemekleri > Hünkari Kebab

(Hünkari Kebab nasıl yapılır)

Hünkari Kebab için kullanılan malzemeler :
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
çorba kaşığı margarin
1 baş ince doğranmış iri soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 lt. su
2 adet orta boy domates (kabuksuz ve ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı sarımsak sos
kekik, fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tane karabiber, maydonoz

Beğendi Malzemeleri
6 adet çekirdeksiz iri kemer patlıcanı
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
5 kahve fincanı Un (150 gr.)
1 1/2 su bardağı Süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı rende peynir

Tarifi :
Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ekleyin. Bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 10 dk. kavurun. Ardından soğanı koyup 2 dk. salcasını koyup 1 dk. daha kavurun, karışıma unu ekleyin. İyice karıştırıp baharat torbası, tuzu ve suyuyla birlikte ağır ateşte 15 ila 20 dk. pişirin.

Ayrı bir kapta Beğendi`yi de hazırlayın. Oval bir güvece etleri boşaltın, etin yarı seviyesine kadar salçasını koyun. Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini dizin.

Sonra üzerine beğendiyi dökerek fırına sürün. 5 ila 6 dk. fırında kaynatmadan bekletip çıkarın. Üzerine 2 veya 3 kaşık kızarmış tereyağı dökün. Hünkar Beğendiniz servise hazır.


Beğendi Tarifi:

Patlıcanları yıkayın. Sonra bıçağın burnu ile hafifçe delin. Kömür ızgarası, gazlı veya elektrikli ocak üzerinde patlıcanları çevirerek hamur gibi oluncaya dek pişirin. Limonlu suyun içinde soyun. Bir tencerede erittiğiniz yağa unu ekleyip bir yumurta çırpma teli ile karıştırın. 3 ila 4 dk. orta ateşte kavurun.

5 dk. sonra hafif soğuyunca kaynar sütle ağır ateşte 3 dk. iyice karıştırın. Patlıcanları sıkıp ekleyin. Tuzunu da koyup 5-6 dk. pişirin, üzerine rende peyniri dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.