Levrek Sarma için kullanılan malzemeler :
Asma Yaprağı
Defne Yaprağı
2 Limon
3 levrek
5 iri diş sarımsak
3 soğan
Biberiye
Tane karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Tereyağı
Tarifi : Levrekleri fileto kesin, sarımsak soğanın suyu çıkarıp, bu su, dövülmüş tane karabibiber, biberiye tuz ile ovun, 3 saat buzdolabında marine edin.
Marine işlemi devam ederken, yapraklar salamura ise, suda bekletilip tuzunu alın.
Marine işlemi bittikten sonra, kızgın zeytinyağında çok az pişirin. Yarım pişmiş levrekleri yapraklar ile sararken, fırını 180 derecede önceden ısıtın. Borcam içini tereyağı ile yağlayın. En altına asma ve defne yaprağını, onun üstüne dilimlenmiş limonu yerleştirin. Üstüne yapraklar ile sardığınız levrekleri ve defne yaprağını kat kat dizin. En sonunda üstünü asma yaprağı ile kapatın.
Başka bir kapta, zeytinyağı, yarım limon suyu, yarım bardak suyu karıştırıp, borcam tepsisinin üzerine gezdirin. Tepsiyi fırına verip, 20 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 25 Mart 2014