Kayısı Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 kilogram şekerpare kayısı
1.250 gram tozşeker
2 adet limon kabuğu rendesi
Tarifi : Kayısıyı yıkayıp ikiye ayırmadan açın ve çekirdeğini çıkarın. Kayısı çekirdeklerini kırıp içindeki bademi alın ve kayısıların içine koyun.
Bir tencereye koyduğunuz toz şekere, üzerine çıkacak kadar su ekleyin, 2-3 dakika kaynatın ve meyvaları katın. 10 dakika sonra ateşten alın ve bir gece bekletin.
Kayısıları bir kepçe yardımı ile çıkarın ve suyu kıvama gelinceye kadar kaynatın. Meyvaları ekleyin.
Diğer tarafta limon kabuğu rendesini 2 yemek kaşığı suyla kaynatın. Macun kıvamına gelince bir taşım kaynattığınız reçele katın ve ateşten alın.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 20
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004