Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kabak Yemeği

(Kabak Yemeği nasıl yapılır)

Kabak Yemeği için kullanılan malzemeler :
1 kg kabak
3 domates
2 sivri biber
1 soğan
zeytinyağı
dereotu
tuz


Tarifi :
Bir tencerede soğanlar yağda kavrulur. Sonra içine biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir. İsteğe göre domatesler renlenerek veya doğranarak koyulur. Dış kaukları soyulmuş kabaklar ortadan ikiye kesilip doğrandıktan sonra tencereye koyulur. Tuzu atılıp tencerenin kapağı kapatılır. Suyu çekilirse bir su bardağı kadar su ilave edilir. Piştikten sonra ince doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.