Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Piliç Dürüm

(Piliç Dürüm nasıl yapılır)

Piliç Dürüm için kullanılan malzemeler :
500 g kuşbaşı tavuk göğsü

Terbiyesi İçin:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
karabiber
tuz

Salata İçin:
1 soğan
2 sivri biber
4 domates
6 yaprak marul
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Servis için:
4 lavaş ekmeği
kırmızı turp

Tarifi :
Tavuk etlerinin içine zeytinyağı dökülür, sarımsak rendelenir, pulbiber, tuz ve karabiber atılıp karıştırılır. Bu şekilde 1 saat bekletilir. Sonra tavaya koyulup kızartılır. Salatası için soğan, sivri biberler, domatesler, marul yaprakları doğranır. Üzerlerine zeytinyağı, limon ve tuz gezdirilip karıştırılır. Lavaş ekmeğinin arasına hazırlanan salatadan koyulup üzerine kızarmış tavuk etleri yerleştirilir ve sarılır. Yanında turpla servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.