Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Pazılı Mezgit Sarma

(Pazılı Mezgit Sarma nasıl yapılır)

Pazılı Mezgit Sarma için kullanılan malzemeler :
4 adet iri mezgit
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet pazı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


Tarifi :
Öncelikle üzümler ılık suda 10 dakika bekletilir. Pazı yaprakları da kaynayan suya
batırılıp çıkarılır ve sapları kesilir. Balıklar da kılçıkları çıkarılıp kuşbaşı şeklinde doğranır. Sonra bir tencereye koyulup üzerine çıkacak kadar suyla 7-8 dakika haşlanır. İnce
doğranmış soğanlar tuz ve karabiberle iyice ovulur ve üzerine sıvıyağ, üzüm, haşlanmış
balık etleri koyulup iyice karıştırılır. Damarları da alınan pazı yapraklarının üzerine
hazırlanan harçtan koyulur ve dolma sarar gibi sarılır. Tencereye dizilip üzerine bir
tabak kapattıktan sonra 2 bardak sıcak su ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.