Ana Sayfa > Et Yemekleri > Avcı Usulü Börek

(Avcı Usulü Börek nasıl yapılır)

Avcı Usulü Börek için kullanılan malzemeler :
4 biftek
200 g mantar
1 soğan
2 domates
2 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber

Tarifi :
Tavada margarin eritilir, bu yağda biftekler kızartılır. Biftekler ısıya dayanıklı bir kaba
alınıp fırına verilir. Bifteklerin kızardığı yağda soğan doğranıp kavrulur. İçine biberler
doğranır, karıştırılır. Mantarlar da ilave edilip kavurmaya devam edilir. Kavrulunca
domatesler koyulur, tuz ve karabiber eklenir. Fırından çıkarılan bifteklerin üzerine
hazırlanan bu sos dökülerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.