Ana Sayfa > Salatalar > Acılı Ezme

(Acılı Ezme nasıl yapılır)

Acılı Ezme için kullanılan malzemeler :
2 domates
1 salatalık
1 çorba kaşığı salça
3 taze soğan
1 sivri biber
limon suyu
pulbiber
maydanoz
zeytinyağı

Tarifi :
Domateslerin kabukları soyulduktan sonra küçük olarak doğranır ve sonra bıçakla ezilir. Salatalık, sivri biber ve taze soğanlar da çok küçük olarak doğranır ve domatesle karıştırılır. içine limon suyu, salça, zeytinyağı, pulbiber ve tuz koyulup karıştırılır.

Maydanozla süslenerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.