Ana Sayfa > Turşular > Kırmızı Pancar Turşusu

(Kırmızı Pancar Turşusu nasıl yapılır)

Kırmızı Pancar Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 kg. kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 baş sarımsak
Yarım çorba kaşığı tuz

Tarifi :
Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır. Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir. Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.

Ertesi gün sofraya alınabilir.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,041 saniyede oluşturuldu.