Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ekmek Böreği

(Ekmek Böreği nasıl yapılır)

Ekmek Böreği için kullanılan malzemeler :
1 veya 2 ekmek hamuru
300 g kıyma
1 soğan
margarin
maydanoz
karabiber
kırmızı pulbiber
tuz
1 yumurta sarısı


Tarifi :
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, doğranmış maydanoz, baharatlar ve tuz koyulup yoğrulur. Hamurdan bezeler alınıp un yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır. İçine oda sıcaklığında yumuşamış margarinden sürülür ve karşılıklı kenarları katlanır, buraya da margarin sürülür ve karşılıklı kenarlar tekrar katlanarak kare elde edilir. Bu hamur biraz açılıp ortasına margarin sürülür ve kıymalı harçtan koyulup katlanır ve ters çevrilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.