Ana Sayfa > Et Yemekleri > Fırında Pilavlı Kuzu Budu

(Fırında Pilavlı Kuzu Budu nasıl yapılır)

Fırında Pilavlı Kuzu Budu için kullanılan malzemeler :
1 adet kuzu budu
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
tuz
karabiber

Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı
sıcak su
1 su bardağı sebze garnitürü
tuz

Tarifi :
Kuzu budunu yıkayıp baharatladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyun. Kuzu budunu 170 derecelik fırında çevirerek pişirin. Bir kap içinde yağı, nişastayı ve suyu karıştırarak sos haline getirin. Pirinçleri yıkadıktan sonra kavurup suyu ilave ederek pilavı pişmeye bırakın. Pilavın yanına kuzu budunu dilimleyin. Etlerin üzerine sostan dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 25 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.