Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı Poğaça

(Ispanaklı Poğaça nasıl yapılır)

Ispanaklı Poğaça için kullanılan malzemeler :
1 tablet margarin (125 gr)
2 yumurta
4.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat

İç malzeme:
Yarım kg ıspanak
250 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Tarifi :
Margarini eritin. 1 yumurtanının akı ile sarısını ayırın. Unu, hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş Hüner, sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ilave edip karıştırın. Tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri iri doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp ıspanakları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın. Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Not:
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 20 dk

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 07 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.