Gölcük Kebap için kullanılan malzemeler :
400 gr. kuzu eti
100 gr. tereyağı
2 ad. soğan
3 ad. domates
4 ad. yeşil biber
100 gr. mantar
200 gr. kaşar peyniri
4 adet krep
kekik
tuz
karabiber
az soya sos
az kapari çiçeği
Tarifi : Tereyağı eritilip, soğanlar kavrulur. Et ilave edilip suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra mantar, yeşil biber, domates, soya sos, kapari çiçeği , tuz, karabiber ve kekik ilave edilip pişirilir. Soğumaya alınıp, süzdürülür. Hazırlanan harç kreplerin içine konup sarılır. Üzerine kaşar peyniri ilave edilerek, salamandıra da pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 16 Haziran 2004