Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kuzu Kapama

(Kuzu Kapama nasıl yapılır)

Kuzu Kapama için kullanılan malzemeler :
5 parça kuzu eti
3 su bardağı et suyu
taze soğan
karabiber
tuz

Tarifi :
Etlerin üzerini tamamen örtünceye kadar soğuk su koyup, ocağın üzerine yerleştirin. Etlerin kaynamasına yakın ateşten alın. Susuz olarak başka bir tencereye koyun. Soğanların yeşil kısımlarını 5er santim kesip, doğrayın. Biraz et suyuyla 1 saat 15 dakika pişirin.

Yanında iç pilavla servis yapabilirsiniz. Artan et suyu ile pilav a da çorba yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : İç Baklalı Pilav
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,052 saniyede oluşturuldu.