Ana Sayfa > Et Yemekleri > Maklube

(Maklube nasıl yapılır)

Maklube için kullanılan malzemeler :
1 kg kuşbaşı dana eti
3 Su bardağı pirinç
5-6 adet patates
margarin
tuz

Tarifi :
Kuşbaşı doğranmış dana eti bir tencerede üzerini geçecek kadar su konarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler soyularak küp şeklinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Pirinç yıkanarak yağda kavrulur, üzerine su eklenerek 35-40 dk pişirilir.

Yuvarlak derin bir tencereye bir sıra pilav,bir sıra küp kızartılmış patatesler ve bir sıra da pişirmiş olduğumuz et malzemeler bitene kadar konur. Tencere bir tepsiye ters çevrilerek servis yapılır.

Arzuya göre tepsiye yemeğin etrafını süslemek için mevsime uygun salata veya yoğurt konabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Çorba.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : Pınar
Gönderdiği tarih : 28 Eylül 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.