Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Körili Tavuk

(Körili Tavuk nasıl yapılır)

Körili Tavuk için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk göğsü
2 adet konserve garnitür(Bezelye,Havuç,Patates)oluşan
3 adet domates
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
kaşar peyniri
köri
tuz



Tarifi :
Oval borcamı yağlayalım. Kaşar peyniri serpelim.
2 adet haşladığımız tavuk göğsünü didikleyerek köriyelim ve kaşar peynirin üstüne dizelim. Üstüne garnitürleri ve kabuğu doğranmış domatesleri ekleyelim. Sıvıyağ,un,süt ile yaptığımız beşamal sosu üstüne dökelim ve üzerine kaşar peyniri dökerek önceden ısıtılmış fırında 185-200 C üstü kızarana dek pişirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : ArzuYenihayat
Gönderdiği tarih : 02 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.