Garnitürlü Biftek için kullanılan malzemeler :
3-4 parça biftek
1 su bardağı garnitür
2 sivribiber
1 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı teryağı
1 su bardağı su
tuz
karabiber
Tarifi : Etler hafif yağlanmış tavada biraz tuz ve karabiber ilavesiyle kızartılır. Sonra etler başka bir tavaya alınıp altı kısık üzeri kapalı olarak tutulur. Etlerin kızartıldığı tavaya yağ
koyulup salça ve biber eklenir. Sonra un ilave edilip kavrulur. Karıştırılarak su koyulur. İçine garnitürler de koyulup karıştırılır. Sonra etler bu karışımın üzerine yerleştirilir. Bir
süre daha pişirildikten sonra servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 05 Aralık 2003
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin