Kestaneli Kek için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
150 g. margarin
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 limon kabuğu
2 su bardağı un
2 su bardağı ufalanmış kestane şekeri
Tarifi : Toz şeker ve yumurta iyice çırpılır, süt ve eritilmiş margarin ilave edilir. Kabartma tozu, şekerli vanilin ve rendelenmiş limon kabuğu ile un ilave edilir. En son 2 su bardağı ufalanmış kstane şekeri eklenip karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülerek 200 derece fırında pişirilir.
Not: yanmaması için üzerine aleminyum folyo örtülür.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6