Ana Sayfa > Et Yemekleri > Acı Soslu Sığır Bonfile

(Acı Soslu Sığır Bonfile nasıl yapılır)

Acı Soslu Sığır Bonfile için kullanılan malzemeler :
her biri yaklaşık 150 gr.lık 4 dilim sığır filetosu
2 diş sarmısak
100 gr yeşil zeytin
1/2 acı kırmızı biber
100 gr çok küçük doğranmış domates
1/2 su bardağı kırmızı şarap
zeytinyağı
tuz


Tarifi :
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.