Arap Bacı için kullanılan malzemeler :
2 bardak hazır krema
5 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz krem şanti
5 jelatin
100 gr çikolata
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
100 gr damla çikolata
Tarifi : Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin. Şekeri ile yumurta aklarını çırpıp kar haline getirdikten sonra ilave edin.
Damla çikolata karıştırıp kalıba däkun. Donduktan sonra servise hazırdır. Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin. Şekeri ile yumurta aklarını çırpıp kar haline getirdikten sonra ilave edin.
Damla çikolata karıştırıp kalıba dökün. Donduktan sonra servise hazırdır. Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004