Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Balıkçı Limonları

(Balıkçı Limonları nasıl yapılır)

Balıkçı Limonları için kullanılan malzemeler :
6 adet marul yaprağı
6 adet limon
250 gr. konserve ton balığı
3 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, tuz
3 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı karabiber

süslemek için:
1 adet haşlanmış yumurta
2 çorba kaşığı maydanoz

Tarifi :
Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. 6 adet limonu ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın. Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin. 3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de balığın üzerine ekleyin. Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun. İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.