Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlı

(Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlı nasıl yapılır)

Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlı için kullanılan malzemeler :
50gr. şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr. bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr. tereyağı

Tarifi :
Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın. Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.