Barbunya Tavası için kullanılan malzemeler :
1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
1 su bardağı bira
3 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
1 limon (süsleme için)
1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
5 çorba kaşığı margarin
Tarifi : Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın.
Margarini bir tavada eritin. Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004