Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Briyoş

(Briyoş nasıl yapılır)

Briyoş için kullanılan malzemeler :
mayalı hamur malzemesi
4.5 su bardağı un
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı süt
4 kahve fincanı margarin
3 adet yumurta
1 limon suyu
5 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz

üzerine sürmek İçin
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı hindistancevizi

Tarifi :
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin

Hamurun dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın.
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere bekletin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.