Hamsi Salamura için kullanılan malzemeler :
1 kg hamsi
1/2lt üzüm sirkesi
4-5 dal maydanoz
4-5 diş sarmısak
tuz
1,5 su bardağı zeytinyağı
Tarifi : Hamsiler kılçıkları temizlenerek yıkanır. Tuzlanarak 10 dakika bekletilir. Dinlendirilen balıklar derince bir kaba konarak üzeri kapatacak şekilde sirkeyle doldurulur. Yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra balıkların içleri beyazlaşınca kadar balıklar suyla iyice yıkanır ve süzülmesi sağlanır. Balıklar süzülürken bir kaba maydanozlar ve sarmısaklar doğranır. Üzerine zeytinyağı eklenir. Karışımın içine balıklar teke tek dizilerek dolapta bir gün bekletilir. Servis için istenen miktarda süzülerek sofraya konulabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Tüm deniz ürünleri ile yenilebilir. Kaç Kişilik : 12