İslim Kebabı için kullanılan malzemeler :
750 gr kuşbaşı dana eti
700 gr büyük boy patlıcan
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
3 adet iri domates
1 su bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
kekik
süslemek için domates ve sivribiber.
Tarifi : Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına dilimler halinde kesin ve tuzlu suda acılarını çıkartın. Soğanları ince ince kıyın, tereyağında iyice kavurun. Eti ilave edin ve etler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri püre haline getirin. 1 bardak domates püresi, salça, tuz, karabiber ve kekikle birlikte etlere ilave edip, gerekirse biraz sıcak su da ekleyerek etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları süzüp kurulayıp, kızartın. Kızarttığınız patlıcanları artı (+) şeklinde üst üsde koyun. Ortaların abir yemek kaşığı pişirmiş olduğunuz etten koyup bohça şeklinde kapatın. Fırın kabını yağlayın ve ek yerleri altta gelecek şekilde fırın kabına dizin. Hazırlamış olduğunuz bohçaların üzerlerine birer dilim domates ve yeşil sivri biber koyup kürdanla tutturun. Fırın kabınıza 1 bardak sıcak su koyup önceden 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003