Ana Sayfa > Et Yemekleri > Güveçte Kurufasülye

(Güveçte Kurufasülye nasıl yapılır)

Güveçte Kurufasülye için kullanılan malzemeler :
yarım kilo kuşbaşı et
yarım kilo fasulye
2 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan

Tarifi :
Et 10 dakika kadar suda bekletilir ve bir kevgire alınarak süzülür. Diğer tarafta güvecin içinde ince doğranmış soğan, halka halka doğranmış sivri biber yağda hafifçe çevrilir. Et ve rendelenmiş domates ilave edilerek kuvvetlice bir ateşte 5 dakika kadar çevrilmeye devam edilir. Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeler ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. Yemeğin pişme süresi 1 saat ila 1,5 saat arasında değişir. Bu süre zarfında suyu kontrol edilmeli, eğer yemek suyunu çekerse üzerine ılık su ilave edilmelidir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Her türlü turşuyla yenmesi tavsiye olunur.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.