Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kıytırık

(Kıytırık nasıl yapılır)

Kıytırık için kullanılan malzemeler :
500 gram ince doğranmış et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı acı pul biber
tuz
karabiber.

Tarifi :
Kuzunun but tarafından sinirsiz, yumuşak ve kemiksiz bir parçayı kestirin. Daha sonra keskin bir et biçağı yardımıyla eti ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın, Eti tereyağında iyice kavrulana kadar çevirin. Soğanı rendeleyin. Domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Biberi ince ince kıyın. Et, suyunu çekmeye yüz tutunca da kalan malzemeyi ekleyin. Sebzeleri pişip suyunu çekince ocaktan indirin

NOT:Ramazan pidesiyle birlikte giriş yemeği olarak suğuk servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.