Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Bakla

(Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Bakla için kullanılan malzemeler :
750 gr bakla
1.5 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı un
yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
5-6 sap taze soğan
yarım demet dereotu
tuz.

Tarifi :
1 adet limonun suyunu, 2 çorba kaşığı un ile karıştırıp 4 su bardağı suya ilave edin. Baklayı iyice yıkayıp ayıklayın ve ayıkladığınız baklaları hazırlamış olduğunuz unlu ve limonlu suda bekletin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Baklayı unlu ve limonlu sudan alıp soğanlara ekleyin. 3 bardak su, yarım limonun suyu ve 1 çorba kaşığı un, şeker ve tuzu da baklalara ekleyin ve 30-35 dk orta ateşte pişirin. İri doğranmış taze soğanları baklanıza ilave edip 10 dk daha pişirmeye devam edin. Baklaları ateşten alıp soğumaya bırakın. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın. Zeytinyağlı baklanın üzerine serpip sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.