Karidesli Enginar için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
1 limonun suyu
1 cay kaşıgı tuz
1/2 cay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 adet kesme şeker
250 gr. karides
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşıgı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı sirke
süslemek için limon dilimleri
Tarifi : Zeytinyağı, limon, tuz,şeker ve unlu karışıma 1 bardak su ekleyin. Enginarları ilave edip 30 dakika pişirin.S oğumaya bırakın. Ayrı bir kapta ayıklanmış karidesleriaz su ve sirke ile 2 _3 dakika haşlayın, süzün. Zeytinyağı, limon suyu ve hardalı çırpın, karideslere karıştırın. Enginarların içine doldurun. Limon ve maydanozla süsleyin.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Antre olarak ikram edilip, arkasından limon sorbe ile damak tadı değiştirilip et yemegine geçilebilir. Kaç Kişilik : 4