Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karidesli Enginar

(Karidesli Enginar nasıl yapılır)

Karidesli Enginar için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
1 limonun suyu
1 cay kaşıgı tuz
1/2 cay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 adet kesme şeker
250 gr. karides
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşıgı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı sirke
süslemek için limon dilimleri

Tarifi :
Zeytinyağı, limon, tuz,şeker ve unlu karışıma 1 bardak su ekleyin. Enginarları ilave edip 30 dakika pişirin.S oğumaya bırakın. Ayrı bir kapta ayıklanmış karidesleriaz su ve sirke ile 2 _3 dakika haşlayın, süzün. Zeytinyağı, limon suyu ve hardalı çırpın, karideslere karıştırın. Enginarların içine doldurun. Limon ve maydanozla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Antre olarak ikram edilip, arkasından limon sorbe ile damak tadı değiştirilip et yemegine geçilebilir.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : oya
Gönderdiği tarih : 20 Aralık 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.