Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Pirinç Pilavı

(Pirinç Pilavı nasıl yapılır)

Pirinç Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Tarifi :
Öncelikle pirinçler tuzlu sıcak suda bir saat kadar bekletilir. Sonra tencereye yağ
koyulur, eriyince et suyu tencereye boşaltılır. Pirinçler yıkanıp su kaynayınca tencereye
koyulur. Tuzu ayarlanıp karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Suyunu çekince
demlenmeye bıraklır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.