Paskalya Çöreği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
8 çorba kaşığı şeker
1,5 çorba kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
bir fiske tuz
Tarifi : Mayayı ılık sütte eritelim ve yumurtayı, yağı, şekeri, tuzu, mahlebi mayalı süte karıştırın. Daha sonra unu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar koyalım ve iyice yoğurun. Yoğrulan hamur mayalanana kadar bekleyin. Sonrasında çöreğimizi saç örgüsü şeklinde şekiller halinde tepsimize dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Çöreği üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : Melike86 Gönderdiği tarih : 14 Şubat 2007