Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Bulgur Pilavı

(Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Tarifi :
Tencereye yağ koyulur, eriyince bulguru içine dökeriz ve yağda biraz kavrulur. Sonra suyu içine dökülür, karıştırılır ve suyu çekene kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.