Yeşil Vadi Salatası için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
3 havuç
1 soğan
1/2 demet dereotu
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarımsak
yoğurt
tuz
Tarifi : Patatesler haşlanır. Soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Havuçlar rendelenip soğanların içine ilave edilir ve bir miktar birlikte kavrulurlar.Bu karışım haşlanıp rendelenmiş patatesle karıştırılır. Karışıma bir miktar tuz eklenir.Bu karışım dibi yağlanmış yuvarlak bir kaba koyulur ve 2-3 saat dolapta bekletilir. Bu arada yoğurt, sarımsak ve biraz dereotu karıştırılır. Dolaptan çıkartılan patatesli karışım ters çevrilir ve yoğurtla her tarafı kapatılır. Üzerine de dereotu doğranarak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 24 Şubat 2007