Doldurulmuş Yumurta için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
100gr. mantar
2 çorba kaşığı beyaz peynir
yarım limon suyu
yarım demet maydanoz
6 dilim tost ekmeği
2 diş sarmısak
2 kaşık tereyağ
6 küçük marul yaprağı
yarım su bardağı rende kaşar peyniri
biraz tuz
Tarifi : 6 yumurtayı haşlayın, ortadan ikiye bölüp sarılarını çıkarın. Pişmiş mantarlarınızı incecik doğrayın. Yumurta sarıları, beyaz peynir, limon suyu ve incecik doğranmış maydanoz ile karıştırın. Yumurta beyazlarının içini bu karışımla doldurun. Tereyağ ile dövülmüş sarmısakları birbirine karıştırın. 6 dilim tost ekmeğini kızartıp ortadan ikiye kesin üzerlerine sarmısaklı yağı sürün. Marul yapraklarıyla süsleyip üstüne doldurulmuş yumurtaları koyun. Rende kaşar peynirini de yumurtaların üzerine serpip servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : domates, biber, kornişon turşu.... Kaç Kişilik : 6
Gönderen : gülgün Gönderdiği tarih : 27 Nisan 2007