Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Doldurulmuş Yumurta

(Doldurulmuş Yumurta nasıl yapılır)

Doldurulmuş Yumurta için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
100gr. mantar
2 çorba kaşığı beyaz peynir
yarım limon suyu
yarım demet maydanoz
6 dilim tost ekmeği
2 diş sarmısak
2 kaşık tereyağ
6 küçük marul yaprağı
yarım su bardağı rende kaşar peyniri
biraz tuz

Tarifi :
6 yumurtayı haşlayın, ortadan ikiye bölüp sarılarını çıkarın. Pişmiş mantarlarınızı incecik doğrayın. Yumurta sarıları, beyaz peynir, limon suyu ve incecik doğranmış maydanoz ile karıştırın. Yumurta beyazlarının içini bu karışımla doldurun. Tereyağ ile dövülmüş sarmısakları birbirine karıştırın. 6 dilim tost ekmeğini kızartıp ortadan ikiye kesin üzerlerine sarmısaklı yağı sürün. Marul yapraklarıyla süsleyip üstüne doldurulmuş yumurtaları koyun. Rende kaşar peynirini de yumurtaların üzerine serpip servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : domates, biber, kornişon turşu....
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : gülgün
Gönderdiği tarih : 27 Nisan 2007

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.