Ayranlı Çorba için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı yoğurt
tuz.
Tarifi : Ön hazırlık olarak akşamdan nohutu ıslatın. Aşurelik buğdayı da yıkayıp, bir taşım kaynatın. Suyunu süzerek bekletin. Ertesi sabah tencereye no hut ve buğdayı koyup suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pişen nohutla buğdayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu bir miktar sulandırın. Pişirdiğiniz malzemeyi tuz ve kuru naneyi de ilave edip, son olarak yoğurdu katın. Çorbayı, istediğiniz koyulukta, soğuk olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003