Kolay Mantı için kullanılan malzemeler :
250 gr. kıyma
3 tane yufka
1 tane sogan
karabibier
tuz
sıvı yağ
yogurt
sarımısak
kırmızı biber
4 adet etsuyu tablet
4 su bardagı su
kürdan
Tarifi : Kıyma, soğanla kavrulur, baharatlar ilave edilir . Yufkanın bir tanesini alınıp 8 eşit parçaya bölüynür. Sigara böregi gibi sarılır. Yuvarlanıp gül şekli verilir ve kürdan ile tutturulur. Yağlanmış tepsiye dizilir. Fırından çıkarıp üztüne et suyu dökülür. Sarımısaklı yoğurt ile servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : salata Kaç Kişilik : 12
Gönderen : canan gül Gönderdiği tarih : 10 Ağustos 2007