Ana Sayfa > Et Yemekleri > Boranı

(Boranı nasıl yapılır)

Boranı için kullanılan malzemeler :
500 gr kuzu kuşbaşı et
500 gr köftelik bulgur
1,5 su bardağı nohut
250 gr pazı yaprağı sapı
tuz, sarmısak
pul biber
sıvı yağ

Tarifi :
Tuz ve pul biberle ara ara su alınarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Bilye şeklinde yuvarlanarak yağda kızartılıp bir kaba alınır. nohut haşlanır bir kaba alınır. Et haşlanır. Pazı yaprakları ince ince kıyılarak yağda bir iki gezdirilir. Üzerine haşlanmış et (suyuyla birlikte) nohut ilave edilir, tüm malzemeler biraz da beraber haşlanır. Ocağı kapatırken dövülmüş sarımsak ilave edilir. Servis yaparken tabaklara daha önceden kızartılmış yuvarlak köfteler atılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : berito
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.