Gabaklaş için kullanılan malzemeler :
1 kg. kabak
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kuru sığan
1 çay bardağı çiçek yağı
tuz
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt
Tarifi : Soğan çok ince kıyılır, çiçekyağda pembeleşince kıyma atılır, kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış sivri biber eklenir. Daha sonra uygun büyüklükte doğranmış kabak, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, karıştırılır, kapak karıştırılır. 20-25 dakika pişirilir. Servis yapılacağı sıra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 29
Gönderen : hafdjyre Gönderdiği tarih : 04 Kasım 2007