Muhallebili Kadayıf Tatlısı için kullanılan malzemeler :
250 gr. Yaş kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
yarım bardak sıvı yağ
Muhallebi için:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gr. Margarin
1 paket vanilya
Tarifi : Teflon tencere içerisine kadayıfı avucumuzda ufalayıp koyarız, yağ, şeker katarak yanan ocakta dört-beş dakika şeker kıvamını alana kadar karıştırıp kavururuz.
Muhallebi :
Süt, un, nişasta, şekeri tecerede muhallebi kıvamı pişirilir, ocak kapatılır tencereye margarin, vanilya yı katıp mixer ile
beş dakika çırpılır kıvamını alan muhallebiyi sıcak, sıcak borcamın içine döküp yarısını ayırdığımız diğer kadayıfı da üzerine yayarız soğuyunca kesip üstüne çekilmiş ceviz serperek servis tabağına alırız.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 09 Aralık 2007